Dierendag, een mooie gelegenheid om je liefde voor dieren te tonen. Dat kun je doen door je eigen huisdier eens extra te verwennen, maar zeker ook door stil te staan bij de dieren die op ons bord liggen als eten en dit eens een dag niet te doen. Zo wordt dierendag Eet Geen Dierendag en kunnen we gezamenlijk 500 duizend dieren redden van de slacht. Aan deze mooie campagne en oproep van Wakker Dier doe ik graag mee. Aangezien 1 persoon (of een gezin, want Wilco en Willemijn doen ook mee) maar beperkte invloed heeft, hoop ik jullie ook te kunnen inspireren om mee te doen. Zo maken we samen van 4 oktober de diervriendelijkste dag van het jaar!
Ik ben zelf geen keukenprinses en schrijf geen eigen recepten. Er zijn zoveel mensen die dat wel doen en daardoor zijn er ontzettend veel lekkere dingen te vinden op internet. Ontbijtjes en lunches om je vingers bij af te likken. Zelf heb ik gemerkt dat ik juist het avondeten erg lastig vond om aan te passen. Daarom deel ik een selectie van mijn favoriete diervriendelijke recepten voor het avondeten met jullie (disclaimer: alleen de recepten met een * heb ik al eens gegeten, de rest staat nog op mijn te-proberen lijstje)!
Hutspotrecepten en ideeën – speciaal voor 3 oktober!
- *Hutspot zoals je hem altijd maakt met peen, pastinaak/aardappel en ui, maar dan met een Vegan Roockworst van de Vegetarische Slager in plaats van gewone rookworst of stoofvlees (VEGAN)
- Budget-vriendelijke hutspot met kaas en walnoten
- Hutspot aardappel-peen-bataat-pompoen met gekarameliseerde ui en limabonen
- Indische hutspot met pittige paneer
- Hutspot met zoete aardappel, zongedroogde tomaatjes en bruine bonen (VEGAN)
Vleesvervangers kopen of maken – als je graag aardappelen, groente, vlees eet
- *Toscaanse carré van Gourmet Garden
- *Gemarineerde filetlapjes van Veggie Chef (Jumbo huismerk)
- *MC2 burger van de Vegetarische slager
- *Tomaten-mozzarella schnitzel van Valess
- *Biefstukc van Vivera (vegan)
- Een burger uit het Epic Burger Project van Maura (Yellow Lemon Tree)
Soepen – heerlijk verwarmend zo in de herfst
- *Rode linzensoep met kokosmelk (VEGAN)
- Gele bloemkoolsoep met kurkuma en komijn (VEGAN)
- *Rode kool soep met gekaramelliseerde appeltjes (VEGAN als je de crème fraiche weg laat)
- Snert/erwtensoep (VEGAN)
- Mosterdsoep met croutons van pompoenpitten (VEGAN)
Pasta – omdat pasta altijd lekker is
- *Vegabolognese met kastanjechampignons (VEGAN)
- Vegan lasagne met seitan-gehakt en bloemkool bechamel (VEGAN)
- Vegan pasta pesto met broccoli, courgette en champignons (VEGAN) of *Pasta-pesto met zongedroogde tomaat, paprika en cashewnoten
- Pasta arrabatia (VEGAN)
- Romige prei-pasta
Rijst – risotto, curry en oosterse recepten zijn onze favoriet
- *Paddenstoelenrisotto (VEGAN)
- *Rijst met gado-gado (VEGAN als je het ei weg laat en plantaardige melk gebruikt)
- *Nasi met omeletreepjes
- Pompoenrisotto
- *Rode bietenrisotto (VEGAN) of Rode bietenrisotto met geitenkaas en walnoten
Wraps – ook als lunch goed mee te nemen
Heee! Wat een leuke post en wat lief dat je één van mijn recepten deelt.
Dankjewel 🙂 Ik vond dit een mooie gelegenheid blogs van vegans te delen die ik volg. En daar ben jij er een van, dus een recept mocht niet ontbreken!